Українсько-польська школа дитячої кардіології

27 червня 2013 у Львові відкрила свою діяльність Українсько-польська школа дитячої кардіології. У межах заходу також була проведена IV Науково-навчальна конференція «Клінічні і морфологічні аспекти вроджених вад серця у дітей».

27 червня 2013 у Львові відкрила свою діяльність Українсько-польська школа дитячої кардіології. В межах проведення цього масштабного заходу, в якому взяли участь понад 120 спеціалістів з кардіохірургії , дитячої кардіохірургії та перинатології, також відбулась IV Науково-навчальна конференція «Клінічні і морфологічні аспекти вроджених вад серця у дітей».

Діяльність Школи підтримав Фонд допомоги та розвитку дітям Чорнобиля. Президент фонду — Зенон МАТКІВСЬКИЙ висловив щиру подяку всім учасникам та організаторам за небайдуже ставлення до проблеми високої захворюваності маленьких громадян України на вади серця, а також побажав усім присутнім наснаги та успіхів у непростій, проте такій важливій і відповідальній роботі.

На конференції розглядалися питання хірургічного лікування вроджених вад серця у новонароджених, досягнення Миколи АМОСОВА у становленні дитячої хірургії, розвитку сучасної системи кардіоцентрів та забезпечення якісних систем лікування, впровадження новітніх технологій діагностики та лікування вроджених і набутих вад серця, підготовка кадрів для проведення хірургічного лікування серцевих хвороб. Увагою не оминули також і аспекти між секторальної взаємодії при наданні високоспеціалізованої перинатальної допомоги в системі Національної академії наук України (НАМНУ).

Підбиваючи підсумки, учасники зробили висновок щодо основного досягнення сучасної кардіохірургії: завдяки прогресу і досягненням сучасної кардіохірургії та фармакології жінки, які у дитячому або підлітковому віці перенесли операції на серці, зможуть не лише досягти дорослого віку, а й народити власних дітей.

Доклали великих зусиль для досягнення бажаних позитивних результатів конференції учасники з Польщі: професор Ванда КАВАЛЕЦ, керівник Клініки кардіології Інституту «Пам’ятник – Центр здоров’я дитини» (Варшава), професор Богдан МАРУШЕВСЬКИЙ, керівник Клініки кардіохірургії Інституту «Пам’ятник – Центр здоров’я дитини» (Варщава), спеціалісти тієї ж клініки Анна ТУРСЬКА-КМЕЦЬ, Марія ЗУБРИЦЬКА.
Ними було представлено низку доповідей, які охопили широкий спектр кардіохірургічних аспектів: від трансплантації серця у дітей та створення допоміжного кровообігу з серцевою недостатністю до черезшкірного інтервенційного лікування вроджених вад серця у новонароджених.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді