У Києві вперше відбувся тренінг з ефективних стратегічних комунікацій

9–10 липня 2013 року в Києві у межах проекту «Нове життя» відбувся тренінг з підвищення навичок ефективних стратегічних комунікацій у медичній сфері. Головна мета проекту — налагодження діалогу, комунікації з громадськістю, як елементу реформи системи охорони здоров’я.

9–10 липня 2013 року в Києві у межах проекту «Нове життя» відбувся тренінг з підвищення навичок ефективних стратегічних комунікацій у медичній сфері. Захід було проведено на підтримку Проекту «Комунікації у сфері репродуктивного здоров’я та здоров’я матері і дитини».

Організаторами виступили Швейцарська агенція розвитку та співробітництва і Представництво дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні.

На тренінгу були присутні не лише урядовці та посадові особи, а і велика кількість практикуючих лікарів широкого спектру: представники департаментів охорони здоров’я, лікарі перинатальних центрів, сімейні лікарі, акушери-гінекологи жіночих консультацій.

Окрім цього були присутні представники пілотних регіонів проекту, а саме гості з Івано-Франківської, Рівненської, Житомирської областей та АР Крим. Гостям було запропоновано взяти участь одночасно у розгляді та доповненні експериментальних комунікативних стратегій, розробці презентацій та визначенні їхніх цільових аудиторій.

Тренери, запрошені для проведення заходу, представили учасникам подальші можливі кроки планування комунікації щодо впровадження і поширення проекту, розробки інформаційних матеріалів, покликаних допомогти у побудові комунікативних стратегій, та назвали деякі шляхи практичного застосування навичок, вмінь і теоретичних знань, здобутих на тренінгу.

Проект «Комунікації у сфері репродуктивного здоров’я і здоров’я матері і дитини» концентрується на інформаційно-освітній роботі з населенням з питань репродуктивного здоров’я і здоров’я матері і дитини. Також метою проекту є покращення знань і навичок медичних працівників з консультування пацієнтів щодо планування вагітності, безпечної вагітності тощо. Тобто налагодження діалогу, комунікації з громадськістю, як елементу реформи системи охорони здоров’я.

Керівник національного проекту «Нове життя» Віктор СІРМАН наголосив, що чоловіки  та жінки репродуктивного віку повинні дізнаватися, особливо від лікарів,  про права і послуги в сфері охорони репродуктивного здоров’я, користуватися ними і вести більш здоровий спосіб життя, зокрема, під час вагітності та періоду  розвитку дітей раннього віку.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді