З 1-го жовтня усім працівникам системи екстреної медичної допомоги на 20% підвищать заробітню плату

25 липня у Києві відбувся брифінг «Актуальні питання реформування екстреної медичної допомоги». Під час брифінгу було наголошено, що усім медичним працівникам системи екстреної медичної допомоги буде підвищено заробітню плату на 20% та ще 20% за особливі умови праці.

«Під час реформування екстреної медичної допомоги жодного працівника не було звільнено» — наголошувалося під час брифінгу на тему «Актуальні питання реформування екстреної медичної допомоги», що відбувся 25 липня у Києві.

Начальник Відділу екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Міністерства охорони здоров’я України (МОЗ) Михайло СТРЕЛЬНИКОВ зазначив, що усі Центри екстреної медичної допомоги України на 100% забезпечені медикаментами та паливно-мастильними матеріалами до кінця року. Більше того, майже всі Центри екстреної медичної допомоги та медицини катастроф пройшли Державну реєстрацію та мають відповідні статуси. В шести областях країни завершено будівельні роботи та обладнано єдині оперативно-диспетчерські служби.

Директор Українського науково-практичного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф МОЗ України Володимир ЮРЧЕНКО повідомив, що чимала робота була здійснена задля підвищення престижу професії лікаря «швидкої». Зокрема, на сьогодні увесь персонал Центрів застраховано від нещасних випадків та  інфекційних хвороб. Окрім того, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України «Деякі питання оплати праці медичних працівників системи екстреної медичної допомоги» від 27.03.2013 № 199 усім медичним працівникам системи екстреної медичної допомоги буде підвищено заробітню плату на 20% та ще 20% за особливі умови праці.

Під час брифінгу керівник Київської міської станції швидкої медичної допомоги та медицини катастроф Анатолій ВЕРШИГОРА продемонстрував сучасний єдиний диспетчерський пункт, який нещодавно був відкритий на базі Київської міської станції швидкої медичної допомоги та медицини катастроф. За його словами, нині у Києві усі виклики за телефонним номером «103» спрямовуються саме сюди, де вони розподіляються по підстанціях та пунктах за місцем проживання хворого. Таким чином між оператором та каретою «швидкої» утримується постійний зв’язок, що позитивно впливає на швидкість прибуття «швидкої» до пацієнта.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді