Проект «Підвищення ролі громадянського суспільства: від патерналізму до активної участі» завершено

Проект «Підвищення ролі громадянського суспільства: від патерналізму до активної участі» дійшов свого кінця. Метою проекту, який тривав 2 роки, було зміцнення співпраці держави та громадянського суспільства у напрямку поліпшення соціальних прав вразливих груп населення. Зокрема, це сприяння змінам у системі охорони здоров’я задля припинення епідемії ВІЛ/СНІДу.

23-24 липня 2013 року відбулась підсумкова конференція проекту «Підвищення ролі громадянського суспільства: від патерналізму до активної участі». Проект, який тривав 2 роки, реалізувався згідно з грантовою угодою між Європейським Союзом та Всеукраїнською благодійною організацією «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД».

Одним з головних компонентів проекту було створення платформи співпраці у межах громадянського суспільства, тобто неурядових організацій які працюють у цій галузі, а також забезпечення участі приватного сектора.

Прозорість та чітка звітність процесу закупівель, поліпшений інформаційний потік щодо захисту прав представників  уразливих груп, посилення їх мобілізації — все це складові проекту, який за 2 роки охопив собою усі 27 регіонів України.

За цей час було проведено спеціальне навчання та консультації для уразливих груп населення. Окремо було проведено заходи щодо активізації діяльності громадських угрупувань на місцях, надання їм методичної та організаційної допомоги у питанні співпраці з державними установами, захисту прав та інтересів ВІЛ-інфікованих громадян, адвокації процесів діагностики та лікування.

Окрім цього було проведено низку круглих столів зустрічей та тренінгів у семи регіонах країни, з приводу участі громадськості в роботі обласних рад з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу, правових аспектів захисту прав та інтересів ВІЛ-інфікованого населення, а також представників груп ризику.

Також, у межах проекту був створений методичний посібник «Алгоритм ведення випадків за порушення прав людей, які живуть з ВІЛ на доступ до медичних послуг», де визначені шляхи подолання ситуацій, коли порушуються права ВІЛ-інфікованих осіб, насамперед в процесі отримання ними медичних послуг.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді