На засіданні робочої групи ВООЗ було розглянуто український досвід роботи з фальсифікованими ліками

22-25 липня у місті Женева пройшло Засідання робочої групи ВООЗ відкритого складу з метою визначення заходів, діяльності та форм поведінки, які призводять до виробництва фальсифікованих лікарських засобів.

22-25 липня у штаб-квартирі Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) у місті Женева пройшло Засідання робочої групи ВООЗ відкритого складу з метою визначення заходів, діяльності та форм поведінки, які призводять до виробництва неякісної /підробленої /неправильно маркованої /фальсифікованої /контрафактної медичної продукції.

У події взяла участь Перший заступник Голови Державної служби України з лікарських засобів Інна ДЕМЧЕНКО. Представник Держлікслужби проінформувала робочу групу ВООЗ про українських досвід боротьби з фальсифікованими лікарськими засобами. Одним з ключових завдань, під час засідання робочої групи, було визначення чинників виробництва неякісної /підробленої/ неправильно маркованої /фальсифікованої /контрафактної медичної продукції. Окрім цього, були обговорені очікувані наслідки розповсюдження неякісних та фальсифікованих лікарських засобів та інші проблемні питання цієї галузі.

Під час засідання Інна ДЕМЧЕНКО мала змогу обговорити з іноземними колегами актуальні питання боротьби з поширенням фальсифікованих та неякісних лікарських засобів, налагодити співробітництво з іншими зацікавленими сторонами та їх регуляторними органами в сфері контролю якості лікарських засобів та медичної продукції. Також це дозволило поглибити міжнародне співробітництво України у сфері контролю за якістю лікарських засобів.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді