Столичних лікарів швидкої забезпечать відеорегістраторами та індивідуальними кишеньковими сиренами

За статистикою професійна діяльність медичних працівників у сфері надання невідкладної медичної допомоги, входить до переліку професій найбільш високого ризику. Задля убезпечення лікарів вже розпочата робота зі створення бази пацієнтів, які є потенційно небезпечними.

За статистикою професійна діяльність медичних працівників, особливо у сфері надання невідкладної медичної допомоги, входить до переліку професій найбільш високого ризику. За ступенем небезпеки професію «лікаря швидкої» прирівнюють до професії працівника правоохоронних органів або рятувальника.

Специфіка роботи працівників бригад екстреної медичної допомоги є такою, що іноді їм доводиться контактувати з психічно хворими пацієнтами та іншими людьми, які не усвідомлюють свої дії. Тому убезпечення працівників екстреної медичної допомоги є дуже актуальним питанням.

Задля поліпшення безпеки медичних працівників під час виїздів на виклики, столичних лікарів швидкої забезпечать відеорегістраторами та індивідуальними кишеньковими сиренами.  Про це заявив головний лікар Київської міської станції швидкої медичної допомоги Анатолій ВЕРШИГОРА, під час брифінгу, присвяченому реформуванню системи екстреної медичної допомоги.

Окрім цього, задля убезпечення медиків розпочато роботу зі створення бази пацієнтів, які є потенційно небезпечними. Так, у столиці вже відбулась міжвідомча нарада Головного управління МВС та Департаменту охорони здоров’я, де був обговорена подальша співпраця медиків та міліціонерів.

Анатолій ВЕРШИГОРА наголосив, що на сьогодні співробітники  «швидких» Києва у своєму арсеналі самозахисту вже мають «тривожні кнопки» у автомобілях. Вони миттєво передають сигнал у диспетчерську, а диспетчер скеровує за адресою перебування бригади наряд міліції.

Нагадаємо, що згідно зі статтею 11 Закону України «Про екстрену медичну допомогу» працівник системи екстреної медичної допомоги, який входить до складу бригади екстреної (швидкої) медичної допомоги, під час виконання службових обов’язків має право на захист від протиправного посягання на своє життя і здоров’я. 

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді