Донецький Дитячий кардіохірургічний центр дасть змогу робити більше 800 операцій на рік

5 серпня стало відомо, що до кінця 2013 року завершиться побудова сучасного Дитячого кардіохірургічного центру у м. Донецьку. Фахівці стверджують, що завдяки великій кількості медичного обладнання та чималій площі приміщень, відведених під палати та операційні, стане можливим робити більше 800 операцій на рік.

У донецькому Інституті невідкладної і відновної хірургії ім. В. К. Гусака в межах реконструкції хірургічного корпусу завершується побудова Дитячого кардіохірургічного центру.

10-поверховий будинок загальною площею більше 8 тис. кв. м міститиме приміщення для діагностування, лікування та післяопераційного стаціонарного перебування пацієнтів як з Донецької,так із Луганської, Харківської, Запорізької та Дніпропетровської областей.

«Рівень розвитку дитячої кардіохірургії відображає рівень розвитку медицини в регіоні в цілому. У нас буде унікальне обладнання, яке дозволяє малою кров’ю у прямому сенсі цього слова лікувати дітей ― без болю, без великих розрізів, тобто практично без операції. Центр, який ми будуємо , ― це світовий рівень ― ні більше, ні менше ― і з точки зору технологій, і з точки зору підготовлених кадрів, і з точки зору самого приміщення», ― підкреслив директор Інституті невідкладної і відновної хірургії ім. В. К. Гусака Владислав ГРИНЬ.

Нагадаємо, щорічно в Україні народжується більше чотирьох тисяч дітей з вродженими аномаліями серцево-судинної системи. Проте нова сучасна база і дороге устаткування дозволять фахівцям Інституті невідкладної і відновної хірургії ім. В. К. Гусака виконувати дітям з різними вадами серця більше 800 операцій на рік.

Зокрема, в кардіохірургічному відділенні успішно впроваджується практика, визнана у всьому світі: проводити хірургічне втручання в ранньому віці, коли порок ще не встиг зробити вплив на організм дитини.

Для встановлення спеціалізованого медичного обладнання, наприклад, Siemens, Toshiba, Phillips передбачається шеф-монтаж від виробників. Також планується облаштування так званих «чистих приміщень», до яких належать операційні блоки, маніпуляційні та перев’язочні. Кількість бактерій в подібних приміщеннях має бути мінімізованою, щоб не допустити інфекційних ускладнень. Саме для цього встановлюються спеціальні вікна та панелі, проводиться оброблення стін і стелі (які одночасно забезпечують опалення приміщення), а також вмонтовується ультрасучасна система вентиляції та кондиціонування.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді