Сергій АРБУЗОВ пообіцяв державну підтримку кардіохірургам

Відбулася зустріч Першого віце-прем’єр-міністра України Сергія АРБУЗОВА з керівництвом Київської міської клінічної лікарні «Київський міський центр серця», в ході якої посадовець запевнив, що у Держбюджеті буде виділено кошти на підтримку цього закладу охорони здоров’я.

5 серпня Перший віце-прем'єр-міністр України відвідав Київську міську клінічну лікарню «Київський міський центр серця» (далі ― Центр), де не тільки ознайомився з роботою клінічної лікарні, а й поспілкувався з її керівництвом, персоналом та безпосередньо з пацієнтами.

Зокрема, Сергій АРБУЗОВ відвідав відділення реанімації та лікування вроджених вад дітей, де скористався нагодою поспілкуватися з батьками новонародженої дівчинки, якій місцеві лікарі прогнозували життя лише в 1% зі ста. Однак унікальна операція, проведена фахівцями «Центру серця», дала можливість дитині жити повноцінним життям.

Варто зазначити, що всі операції такого роду є абсолютно безкоштовними для пацієнтів і фінансуються за рахунок державного бюджету.

Розповідаючи про роботу Центру, його директор Борис ТОДУРОВ попросив Першого віце-прем'єр-міністра України посприяти ухваленню змін до Держбюджету, щоб було виділено кошти для роботи закладу. Особливо актуальне це питання зараз, коли Центр переходить з підпорядкування Київської міської адміністрації в підпорядкування уряду.

Зі свого боку Сергій АРБУЗОВ пообіцяв усіляку підтримку «Центру серця» і подякував всьому його колективу за порятунок тисяч дитячих життів.

Нагадаємо, що Центр було створено і введено в експлуатацію 21 грудня 2007 року. З квітня 2008 року Центр надає весь спектр кардіохірургічної допомоги як дітям, так і дорослим не тільки Києва і всіх регіонів України, але й іноземцям. Важливо, що частка пацієнтів з регіонів України становить більше 65%.

Щорічно в Центрі виконується близько 4000 операцій. З них ― 270 складних операцій із штучним кровообігом у дітей з різними вродженими вадами серця. У дитячому відділенні може проводитися до 600 операцій на рік. Крім того, консультативно-діагностичні поліклінічні відділення щорічно надають допомогу кардіологічного профілю 15 тисячам хворих.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді