Медицина стане більш доступною на Херсонщині

Про це повідомляє заступник директора Департаменту охорони здоров’я Херсонської облдержадміністрації Ліна БОНДАРЕВА, зазначаючи, що на Херсонщині уже функціонує понад 100 лікарських амбулаторій, з них 75 ― амбулаторій загальної практики сімейної медицини.

Про це 6 серпня прес-службі Міністерства охорони здоров’я повідомила заступник директора Департаменту охорони здоров’я Херсонської облдержадміністрації Ліна БОНДАРЕВА.

За її словами, нині в області уже створено 18 центрів первинної медико-санітарної допомоги. Як самостійні юридичні особи Центри працюють у Бериславському, Генічеському, Новотроїцькому та Каховському районах. А до кінця року планується відкриття ще 2 таких Центрів безпосередньо в Херсоні та 1 у Чаплинському районі.

Як розповіла Ліна БОНДАРЕВА, лише за півтора роки на теренах краю в амбулаторії загальної практики сімейної медицини реорганізовано 5 фельдшерсько-акушерських пунктів у сільських населених пунктах з кількістю мешканців понад тисячу осіб ― в селах Новоолександрівка, Олександрівка, Роздольне, Гаврилівка та Верхні Сірогози. У сільських адміністративних територіях області нині загалом функціонує 104 лікарських амбулаторії, з них 75 ― амбулаторії загальної практики сімейної медицини. Тут також запроваджуються стаціонарозамінювальні форми надання медичної допомоги, зокрема, денні стаціонари при амбулаторно-поліклінічних закладах та стаціонари вдома.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді