Тромболізисна терапія на Івано-Франківщині: зменшення випадків інфарктів та інсультів

На нараді, присвяченій проблемам серцево-судинних захворювань, було виявлено суттєве зниження показників щодо випадків інфарктів та інсультів на Івано-Франківщині, зокрема, завдяки тромболізисній терапії.

У результаті запровадження методик тромболізисної терапії на Івано-Франківщині зменшується кількість інфарктів та інсультів.

Про це йшлося 6 серпня під час наради, присвяченій проблемам серцево-судинних захворювань, за участі першого заступника директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Миколи ОЛІНІЙЧУКА.

Зазначимо, серцево-судинні захворювання і гіпертонічна хвороба, зокрема, давно вийшли за рамки суто медичної проблеми. Сьогодні весь світ визнає серцево-судинні хвороби соціальною проблемою, яка істотно виливає на здоров’я суспільства і тривалість життя громадян.

Зокрема, на Івано-Франківщині тільки протягом першого півріччя 2013 року вперше підвищення артеріального тиску зареєстровано у 18 293 осіб, з них третина (6784) ― особи працездатного віку. Відомо, що наявність високого артеріального тиску суттєво підвищує захворюваність на ішемічну хворобу серця, сприяє прогресуванню серцевої та ниркової недостатності. Зазвичай розвиток інфарктів та інсультів також пов’язаний з артеріальною гіпертензією.

За словами першого заступника директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Миколи ОЛІНІЙЧУКА, в області намітилась позитивна тенденція до зниження захворюваності на інфаркти (зменшення на 60 випадків порівняно з першим півріччям 2012 року). Захворюваність на інсульти залишається теж однією з найнижчих по Україні.

У певній мірі така ситуація пояснюється успішним розвитком інвазивної кардіології та неврології (освоєння тромболізисної терапії закладами охорони здоров’я усіх районів та міст області, проведення стентувань та діагностичних коронарографій в Центральній міській клінічній лікарні міста Івано-Франківська).

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді