Спростування інформації щодо епідемії менінгіту

30 липня на офіційному сайті Міністерства охрони здоров’я України було опубліковане спростування інформації, щодо спалаху серозного менінгіту на Львівщині.

30 липня на офіційному сайті Міністерства охорони здоров’я України (МОЗ) було опубліковане спростування інформації, щодо спалаху серозного менінгіту на Львівщині.

За попередніми результатами епідеміологічного розслідування на Львівщині не було виявлено спільного фактору передачі збудника інфекції. Було зазначено, що усі випадки захворювання розрізнені та непов’язані між собою.

За даними епідеміологічних спостережень Держсанепідслужби України, за період з 2000 по 2012 рік у Львівській області кількість захворювань з лабораторно підтвердженим діагнозом «вірусний менінгіт» коливалась від 2 до 91 випадку на рік (у середньому – близько 40 випадків на рік). Станом на 29 липня 2013 року у Львівській області, вірогідно, спостерігається черговий циклічний підйом захворювань на ентеровірусні інфекції. Підстав говорити про спалах даного захворювання немає. Остаточні висновки можливі лише після лабораторного підтвердження діагнозів та диференційного діагнозу з іншими видами інфекційних захворювань, що мають схожу клінічну картину.

Епідрозслідування тривають, ситуація знаходиться на контролі Держсанепідслужби України.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді