У Львові відбувся симпозіум, присвячений питанням харчової алергії

У Львові 2-4 грудня 2015 року відбувся науковий симпозіум з міжнародною участю «Різдвяні читання: харчова алергія — проблема XXI століття»

У Львові під керівництвом Міністерства охорони здоров'я України, Національної академії медичних наук України, Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького за участю Українського товариства спеціалістів з імунології, алергології, імунореабілітації та Української школи з молекулярної алергології та імунології 2-4 грудня 2015 року відбувся науковий симпозіум «Різдвяні читання: харчова алергія — проблема XXI століття».

У роботі симпозіуму взяло участь 500 фахівців: науковці, викладачі медичних вузів, лікарі-практики, студенти-медики. З презентаціями сучасних підходів до діагностики та лікування харчової алергії у дорослих та дітей виступили провідні вчені в галузі алергології та клінічної імунології Австрії, Іспанії, Польщі, Грузії, України.

У програмі симпозіуму — три пленарних засідання:

  • «Алергія в світлі соціуму і фахівця»;
  • «Сучасні проблеми алергології»;
  • «Вибрані питання харчової алергії та коморбідних станів

+ майстер-клас «Молекулярна алергологія».

Було проведено робочу нараду з обласними спеціалістами клінічними імунологами та алергологами з усіх регіонів України, на якій обговорювалось впровадження сучасних методів діагностики та лікування алергії, прийнято ряд організаційних рішень, обговорено кандидатури до складу Експертної ради та робочої групи з розробки нормативно-правових актів: перегляду та оновленню наказів, які регламентують надання алергологічної та імунологічної допомоги, створення спеціалізованих центрів, кадрове забезпечення, удосконалення післядипломної підготовки лікарів первинної ланки з основ імунології та алергології, залучення фахівців з імунології та алергології до складу регіональних атестаційних комісій тощо.

Фахівцями Державного експертного центру МОЗ України проведено засідання мультидисциплінарних робочих груп МОЗ України з розробки клінічних протоколів: «Алергія до білків коров’ячого молока», «Алергоспецифічна імунотерапія», «Атопічний дерматит» та обговорено питання управління якістю та поліпшення результатів медичної допомоги.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді