Декілька тисяч охочих пройшли безоплатне тестування на ВІЛ та інші соціально небезпечні захворювання

До Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом, який відзначається 1 грудня, у восьми регіонах України було організоване безкоштовне добровільне консультування та тестування на наявність маркерів ВІЛ-інфекції, сифілісу, вірусних гепатитів В та С (ВГВ та ВГС)

До Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом, який відзначається 1 грудня, у восьми регіонах України було організоване безкоштовне добровільне консультування та тестування на наявність маркерів ВІЛ-інфекції, сифілісу, вірусних гепатитів В та С (ВГВ та ВГС). Протягом декількох днів — з 27 листопада по 1 грудня — тестування пройшли понад 3,5 тисячі бажаючих.

Додатково було забезпечено функціонування мобільних амбулаторій та кабінетів «Довіра» в усіх обласних центрах країни за подовженим графіком.

Безкоштовне добровільне і анонімне консультування і тестування на ВІЛ, вірусні гепатити В і С та сифіліс в рамках соціальної акції «Не Дай СНІДу Шанс!» проходило 28 листопада у гіпермаркетах «AШАН» в Києві, Кривому Розі, Запоріжжі, Одесі. Участь у ньому взяли 3 069 осіб. За підсумками акції у 0,9% протестованих виявлено позитивні результати тестування на ВІЛ-інфекцію, у 0,7% — на сифіліс, у 1% — на вірусний гепатит B та 2,5% — на вірусний гепатит С.

Також у п’яти містах — Вінниця, Дніпропетровськ, Київ, Кривий Ріг, Ірпінь — за ініціативи МБФ «Альянс громадського здоров’я» було протестовано на вокзалах 564 особи серед яких 11 — з позитивними результатами тестування на ВІЛ-інфекцію.

Фундація АнтиСНІД США у Україні (AHF-Україна) провела тестування у Одеській, Черкаській, Київській областях та Києві. Обстежено 3 106 осіб: 62 з яких виявились ВІЛ-позитивними.

Отримані дані будуть використані для подальшого вивчення та проведення системних досліджень національного масштабу щодо рівня захворюваності на соціально-небезпечні захворювання.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді