Європейська комісія схвалила помалідомід для лікування множинної мієломи

Американська фармацевтична компанія Селга Інтернешнл оголосила про те, що Європейською комісією був схвалений помалідомід для лікування множинної мієломи.

Європейською комісією був схвалений помалідомід (pomalidomide) в комбінації з дексаметазоном (dexamethasone) для лікування для лікування прогресуючої або рецидивної множинної мієломи у дорослих пацієнтів, які отримували принаймні два лікарські препарати, включаючи леналідомід (lenalidomide) і бортезоміб (bortezomib), а також у яких спостерігалося прогресування захворювання після попередньої терапії.

Множинна мієлома до останнього часу залишалась однією з швидкоплинних і злоякісних онкологічних хвороб. Перші лікарські засоби, які були зареєстровані лише у 2000-х роках у більшості випадків не сприймались організмами пацієнтів. Саме помалідомід ефективно діє на хворих, організм яких не сприймає інші види терапії (наприклад леналідомід чи бортезоміб).

Терапія помалідомідом в комбінації з низькими дозами дексаметазону дозволила суттєво — до 15,7 тижнів — збільшити період ремісії, в той час як у пацієнтів, які отримували лікування високими дозами дексаметазону, вона склала 8 тижнів.

У більшості пацієнтів з мієломою рано чи пізно настає рецидив захворювання. Безліч хворих стають  резистентними до проведеної терапії. Тому створення нових препаратів, які ефективно працюють при відсутності відповіді на попередню терапію, є надзвичайно важливою справою.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді