Обов’язковий медичний огляд школярів буде здійснюватись як на базі лікувально-профілактичних, так і загальноосвітніх закладів

Під час брифінгу щодо особливостей проведення профілактичних оглядів школярів було наголошено, що школярі матимуть можливість проходити медогляд як на базі лікувально-профілактичних, так і загальноосвітніх закладів.

21 серпня у Міністерстві охорони здоров’я України (МОЗ) відбувся брифінг начальника Управління материнства, дитинства та санаторного забезпечення МОЗ України Альони ТЕРЕЩЕНКО на тему: «Особливості проведення профілактичних оглядів школярів напередодні нового навчального року: актуальні питання».
Під час брифінгу було наголошено, що школярі матимуть можливість проходити медогляд як на базі лікувально-профілактичних, так і загальноосвітніх закладів.

Проте, якщо батьки бажають, щоб їх дитина самостійно пройшла обов’язковий медичний догляд — це можливо зробити до першого вересня поточного року на базі лікувально-профілактичного закладу. Такий медогляд можуть пройти школярі всіх вікових категорій (крім першокласників). Після першого вересня обов’язковий медичний огляд  здійснюється на базі загальноосвітнього навчального закладу за участі медичних працівників такого закладу та мобільних бригад медичних працівників.

Альона ТЕРЕЩЕНКО наголосила, що першокласники можуть проходити медогляд тільки на базі лікувально-профілактичного закладу.

Нагадаємо, що в результаті обстеження учням видається документ затвердженої форми 086-1/о бланк якої заповнює педіатр. В ній зазначають  висновок лікаря-педіатра (лікаря загальної практики – сімейної медицини), а також відповідно до вікових груп школярів, висновок профільних лікарів-спеціалістів.

  

Окрім цього було зазначено, вже другій рік поспіль ніхто не вимагає від школярів довідки від психіатра чи нарколога. 

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді