В Україні вперше була проведена унікальна ендоскопічна операція на серці

30 серпня у Національному інституті серцево-судинної хірургії імені Миколи Амосова була проведена ендоскопічна операція на серці з мінімальним розрізом.

30 серпня у Національному інституті серцево-судинної хірургії імені Миколи Амосова (НІССХ ім. М. Амосова) вперше серед країн СНД була проведена унікальна операція на серці, а саме ендоскопічна операція на серці з мінімальним розрізом. Мова йде про виконання міні-інвазивних пластичних втручань на клапанах серця з використанням відеоторакоскопії.

Операція була проведена бригадою українських кардіохірургів НІССХ ім. М. Амосова і тривала понад три години. Перед операцією серце пацієнта було штучно зупинене на 30 хвилин. Ультразвукова камера, що введена в пересердя через стегнову вену дозволяє побачити все, що відбувається в середині.

З консультативною метою НІССХ ім. М. Амосова відвідали одні з найвідоміших фахівців в області торакоскопічної кардіохірургії в Європі, зокрема, професор Обадеш Жан Франсуа з Леона (Франція).

Пластика мітрального клапана з використанням відеотораскопіі вперше провели в Бельгії ще в 1998 році. Сьогодні ж Україна стала першою країною в Східній Європі , де також застосували цю методику.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді