Чи буде в Україні запроваджено обов’язкове медичне страхування?

Міністр охорони здоров’я України Раїса БОГАТИРЬОВА запевнила, що до 2015 року в Україні буде впроваджено обов’язкове медичне страхування.

До 2015 року в Україні буде запроваджене обов’язкове медичне страхування. Про це заявила Міністр охорони здоров’я України Раїса БОГАТИРЬОВА під час зустрічі зі студентами Миколаївського базового медичного коледжу, що відбулась у минулий четвер.

За словами Міністра охорони здоров’я України, до 2015 року має бути створений закон про обов’язкове медичне страхування. У ньому має бути чітко окреслений оновлений механізм фінансування. Окрім цього, будуть чітко розподілені категорії, хто за кого платить, і яка відповідальність з обох сторін — медичного працівника і громадянина.

Також Раїса БОГАТИРЬВА зазначила, що Міністерство охорони здоров’я (МОЗ) продовжує запроваджувати реіндексацію — компенсацію ціни ліків для певних видів захворювань.

Нагадаємо, раніше введення обов’язкового медичного страхування планувалося по всій Україні з 2014 року.

За метеріалами Інтерфакс 

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді