Топ 7 кращих безкоштовних програм для смартфону лікаря

Пропонуємо до вашої уваги добірку безкоштовних програм для смартфонів, які можуть значно полегшити роботу лікаря.

Новітні технології проникають у наше життя все глибше. Медицина не виняток. Простий смартфон чи планшет здатен замінити кілограми книжок та довідників. Пропонуємо до вашої уваги добірку безкоштовних програм для смартфонів, які можуть значно полегшити роботу.

1. MedAssist

Чудова програма від українського розробника. Містить базу клінічних протоколів МОЗ України, які після перегляду доступні офлайн. Включає також протоколи для провізорів. Містить довідник лікарських препаратів та синонімів. Єдиний недолік — деякі з протоколів відсутні. Сподіваюсь, з наступними оновленнями це виправлять. Існує тільки на платформі Android.

2. Medscape

Програма від однойменного порталу для безперервної освіти лікарів. Англійською мовою, але надзвичайно якісна. За півроку використання вже декілька разів оновлювався вміст матеріалів. Вміє працювати офлайн з найбільш популярними статтями, також можна попередньо зберегти вибрану. Повинна бути в кожного лікаря!

Google Play: Medscape

App Store: Medscape

3. Epocrates

Дещо схожа на попередню, але містить публікації стосовно дії, призначення, дозування, взаємодії між різними групами лікарських засобів. Буде корисна для терапевтичних спеціальностей. Орієнтована на лікарів у США, проте з нею можна бути на передньому краю медицини. Спробуйте.

Google Play: Epocrates

App Store: Epocrates

4. CDC

Застосунок від Центру контролю по захворюваності. Містить дані стосовно поширених хвороб та поточної епідемічної ситуації. Під час спалахів епідемій — незамінне джерело точної інформації. Якщо цікавить наскільки небезпечним може бути певне захворювання — шукайте тут.

Google Play: CDC

App Store: CDC

5. PubMed

Програма для пошуку наукових публікацій в бібліотеці MEDLINE/PubMed. Найкращий спосіб дослідити цікаву тему з точки зору доказової медицини. Недоліком, не цієї програми, а системи наукових публікацій, є платний доступ до повних версій. Проте через фільтр можна шукати тільки за безкоштовними/вільними публікаціями.

Google Play: PubMed

App Store: PubMed

6. NICE Guidance

Збірник гадлайнів від британського Національного інституту здоров’я та якості медичної допомоги (NICE). Мені сподобались тим, що вказують не тільки які маніпуляції проводити, а як правильно вести розмову з пацієнтом. Містить інформацію не тільки по захворюваннях, а й Public health.

Google Play: NICE Guidance

App Store: NICE Guidance

7. Guidelines

Ця програма містить гадлайни різних професійних асоціацій. В базовій безкоштовній версії їх більше 2600. Вміє зберігати необхідні для офлайн доступу. Здається, це найшвидший спосіб знайти необхідну практичну інформацію.

Google Play: Guidelines

App Store: Guidelines

MEDICINELIFE

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8656

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді