З керівниками закладів охорони здоров’я будуть укладати трирічні контракти

Про це йде мова у проекті Закону України «Про внесення змін до Основ законодавства України про охорону здоров’я (щодо строків укладання контрактів з керівниками державних, комунальних закладів охорони здоров’я)».

Верховною Радою України був ухвалений проект Закону України «Про внесення змін до Основ законодавства України про охорону здоров’я (щодо строків укладання контрактів з керівниками державних, комунальних закладів охорони здоров’я)».

Законопроектом пропонується укладання контрактів з керівниками державних, комунальних закладів охорони здоров’я строком на три роки. Нагадаємо, що зараз в Україні діє практика укладання контрактів з керівниками закладів охорони здоров’я строком на один рік. Автори законопроекту — народні депутати від фракції Комуністичної партії України Петро СИМОНЕНКО, Петро ЦИБЕНКО та Ірина СПІРІНА — вважають таку практику хибною.

Автори зауважують, що однорічний контракт обмежує керівників закладів охорони здоров’я, робить їх більш залежними від вищого керівництва. Окрім цього, у пояснювальній записці до законопроекту зазначається, що на сьогодні головні лікарі спрямовують більше зусиль на утримання посади, ніж на стратегічні завдання реформування галузі.

На засіданні парламенту Ірина СПІРІНА наголосила: «Фахівець повинен працювати без огляду на те, що йому потрібно догодити начальнику. Критерій повинен бути тільки один — професіоналізм і відповідальність за доручену справу».

УНІАН

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді