Стаціонарну психіатричну допомогу дітям надаватимуть в окремих відділеннях

Міністерство охорони здоров’я України (МОЗ) за участю Асоціації психіатрів України та організацій споживачів психіатричної допомоги розробило Концепцію реформування системи охорони психічного здоров’я дітей.

Дитяча психіатрична допомога має бути відокремлена від дорослої. Про це зазначила начальник Управління материнства, дитинства та санаторного забезпечення МОЗ України Альона ТЕРЕЩЕНКО під час брифінгу, що відбувся у середу, 11 вересня.

Міністерство охорони здоров’я України (МОЗ) за участю Асоціації психіатрів України та організацій споживачів психіатричної допомоги розробило Концепцію реформування системи охорони психічного здоров’я дітей. Концепція визначає засади щодо удосконалення надання психіатричної допомоги та новий порядок надання психіатричної допомоги дітям.

Відповідно до нового порядку допомога дітям з психічними розладами та особливими потребами надаватиметься за місцем проживання, після попередньої консультації у сімейного лікаря. У такому разі дитячий психіатр буде виступати в ролі консультанта, а більшу частину медичної допомоги дітям буде надавати лікар загальної практики. Таким чином дитина буде отримувати допомогу у тій прийнятній формі та обстановці, яка є адаптованою до неї.

Окрім цього, у структурі багатопрофільних лікарень будуть створені окремі відділення, де надаватиметься  високоспеціалізована стаціонарна психіатрична допомога дітям.

Довідка. За статистикою ВООЗ  близько 20% дітей і підлітків планети страждають психічними розладами, один із п’яти підлітків має поведінкові, когнітивні та емоційні розлади, а один із восьми підлітків страждає на психічні розлади.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді