Електронний реєстр пацієнтів замінить паперові медичні картки

У МОЗ вважають, що з переходом на електронну систему збору та зберігання інформації відійдуть у минуле усі проблеми, що пов’язані з паперовими картками.

Всеукраїнський електронний реєстр пацієнтів (ЕРП) найближчим часом замінить паперові медичні картки. Про це повідомила прес-служба Міністерства охорони здоров’я України (МОЗ).

У тестовому режимі ЕРП був запроваджений у пілотних регіонах: Вінницькому, Дніпропетровському, Донецькому та місті Києві.

Планується, що персональні дані пацієнтів будуть зберігатись у електронному реєстрі на серверному обладнання Міністерства охорони здоров’я України. Таким чином буде відбуватись централізований контроль за збереженням персональних даних.

У МОЗ вважають, що з переходом на електронну систему збору та зберігання інформації відійдуть у минуле усі проблеми, що пов’язані з паперовими картками. Це, зокрема, труднощі пов’язані зі збором анамнезу, коли пацієнт потрапляє у заклад охорони здоров’я у невідкладному стані без медичної картки.  Часом через людський фактор трапляються випадки втрати медичної інформації. Введення ЕРП дозволить позбутися таких проблем.

За словами заступника Міністра охорони здоров’я України Романа БОГАЧЕВА впровадження електронного реєстру пацієнтів автоматично модернізує службу медичної статистики, завдяки якій вестиметься облік обсягів та моніторинг якості фактично наданих населенню медичних послуг. Саме це є однією з умов комфортного переходу до страхової медицини.

Упровадження електронного реєстру пацієнтів — це один з етапів інформатизації галузі охорони здоров’я, головним інвестором якого є Світовий банк. Він не лише фінансово, а й ідеологічно підтримує Міністерство охорони здоров’я України у новітніх перетвореннях.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді