В Україні запровадять систему електронних лікарняних листів

Міністерство охорони здоров’я України запровадить електронний реєстр (обліку) втрати тимчасової працездатності.

Міністерство охорони здоров’я України (МОЗ) за участі Державної служби України з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва (Держпідприємництва) запровадять електронний реєстр (обліку) втрати тимчасової працездатності. Про це повідомила прес-служба Держпідприємництва.

Такий електронний реєстр дозволить відмовитись від практики виготовлення та закупівлі паперових лікарняних листів, що дасть змогу значно зекономити бюджетні кошти, зазначив Михайло БРОДСЬКИЙ, Голова Державної служби України з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва.

Система електронного обліку лікарняних листів діє так: кожен лікар зможе отримати ключ доступу до бази даних зі своїм підписом; у реєстрі лікар записує дані хворого та строк непрацездатності, а після цього передає номер реєстраційного запису пацієнту. Відділ кадрів зможе перевірити правильність такого запису в реєстрі та виписати лікарняні у разі його наявності.

Як підкреслив Михайло БРОДСЬКИЙ: «Нам вдалося домовитися про спрощення. Запускаємо систему електронного обліку лікарняних листів!».

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді