Держлікслужба України відстрочила деякі зміни до ліцензійних умов імпорту ліків

Представники Держлікслужби України погодилися з імпортерами на відстрочення запровадження деяких пунктів Ліцензійних умов здійснення господарської діяльності з імпорту лікарських засобів.

Державна служба України з лікарських засобів (Держлікслужба) прийняла пропозицію представників імпортерів лікарських засобів відстрочити деякі зміни до Ліцензійних умов здійснення господарської діяльності з імпорту лікарських засобів.

Про це повідомив Голова Держлікслужби України Олексій СОЛОВЙОВ під час громадського обговорення змін до Ліцензійних умов, яке відбулося в Держлікслужбі України 11 вересня.

На прохання імпортерів відстрочено, зокрема, делегування проведення контролю лікарських засобів, що ввозяться в Україну, безпосередньо ліцензованому імпортеру, яке передбачається проектом змін до ліцензійних умов.

Представники Держлікслужби України також погодилися з імпортерами на  відстрочення запровадження деяких інших пунктів проекту. Зокрема, детальне обговорення чекає на узгодження з імпортерами термінів запровадження норми щодо необхідності укладання угод або контрактів між ліцензіатом, власником реєстраційного посвідчення та виробником.

З метою активізації та збільшення ефективності роботи робочої групи Перший заступник Голови Інна ДЕМЧЕНКО запропонувала залучити до обговорення юристів компаній-імпортерів. Вона нагадала, що фахівці Держлікслужби України готові і надалі до конструктивної співпраці, кінцевою метою якої є поетапне запровадження європейської моделі ліцензування імпорту препаратів в Україні.

Інтерфакс

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді