Держслужба України соцзахворювань запроваджує нові проекти для пілотних регіонів

Про це йшла мова під час робочої зустріч у Міністерстві охорони здоров’я. Окрім цього, було обговорено питання удосконалення безпеки крові та донорства в Україні.

У Міністерстві охорони здоров’я України (МОЗ) обговорили питання удосконалення безпеки крові та донорства в Україні. У робочій зустрічі взяли участь представники МОЗ, Державної служби України з питань протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу та інших соціально небезпечних захворювань (Держслужби України соцзахворювань), а також експерти Американського міжнародного альянсу охорони здоров’я США (АМАОЗ) та Центрів контролю та профілактики захворювань Департаменту охорони здоров’я США (далі — CDC).

Під час зустрічі було наголошено, що сьогодні важливо сформувати цілісну національну політику з безпеки крові, а також створити платформу для удосконалення існуючого законодавства, що регулює відносини, пов’язані з донорством крові.

Окрім цього було зазначено, що у трьох пілотних регіонах України — Житомирському, Київському та Луганському — готуються до впровадження пілотні проекти, що стосуються поліпшення роботи лабораторної мережі.

Також, під час зустрічі міжнародні експерти проінформували про завершення оцінки центрів крові та трансфузіологічних відділень у
7-ми пілотних областях України. Основні висновки, оцінки та рекомендації  найближчим часом будуть викладені в офіційному звіті та надіслані до Держслужби України соцзахворювань, МОЗ України, а також пілотних закладів.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді