Унікальні операції на головному мозку були проведені в Івано-Франківську

Операції були проведені на гіпофізі методом ендоскопічного ендоназально-трансетмоїдального видалення аденоми гіпофізу та завершилися успішно.

Унікальні операції на головному мозку були проведені в Івано-Франківській обласній клінічній лікарні. Операції були проведені на гіпофізі методом ендоскопічного ендоназально-трансетмоїдального видалення аденоми гіпофізу та завершилися успішно.

Дві міні-інвазивні операції проводились за участю провідного спеціаліста в галузі ендоскопічної  нейрохірургії Московського інституту нейрохірургії  ім. Бурденка М.М., кандидата медичних наук Максима КУТІНА та нейрохірурга обласної клінічної лікарні, спеціаліста вищої категорії  Андрія МАРТИНА.

Останніми роками все більшої актуальності в галузі нейрохірургії набувають саме ендоскопічні хірургічні методи лікування. Проведені успішні операції свідчать про високий рівень надання медичної допомоги та високу кваліфікацію спеціалістів  Івано-Франківської обласної клінічної лікарні.

Серед діагностованих пухлин головного мозку, пухлини гіпофізу та ділянки турецького сідла становлять 15–20%, переважна більшість з яких — аденоми. Це доброякісні пухлини мозку, частота виявлення яких збільшується з віком.  Єдиною  достовірною інструментальною методикою діагностики аденом гіпофіза є  магнітно-резонансна томографія  з контрастним підсиленням.  Клінічно дане захворювання  проявляється головними болями різної інтенсивності, прогресуючим порушенням гостроти зору та полів зору як на одне, так і на обидва ока, появою окорухових порушень, гормональними та обмінними розладами, що призводять до порушення статевої функції, безпліддя, аменореї, галактореї, нейроендокринного ожиріння, енцефалопатії, артеріальної гіпертензії. Крововилив у порожнину пухлини може мати  небезпечні наслідки, а саме викликати різке погіршення стану, гормональний криз, повну втрату зору.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді