Наставництво в медсестринстві як один з найбільш ефективних методів навчання

Перехід до сімейної медицини потребує повної перекваліфікації медичних сестер. І мова йде не про рівень професіоналізму чи стаж роботи, а про специфіку посадових обов’язків медичних сестер різних відділень.

25 вересня  у приміщені Центральної районної поліклініки Дарницького району відбулась чергова зустріч Асоціації медичних сестер міста Києва.

Темою заходу стало наставництво у закладах охорони здоров’я міста Києва. За словами голови Асоціації Тетяни ШУДРИ, це вже третя лекція, присвячена передачі досвіду від досвідчених медичних працівників молодшому медичному персоналу. Ця тема актуальна і у зв’язку з реформуванням галузі. Адже перехід до сімейної медицини потребує повної перекваліфікації медичних сестер. І мова йде не про рівень професіоналізму чи стаж роботи, а про специфіку посадових обов’язків медичних сестер різних відділень.

Лекторами заходу стали Оксана БУГРОВА та Галина ШЕВЛЯКОВА (головна медична сестра Центральної районної поліклініки Дарницького району). Їх лекції ще раз підтвердили вагому роль наставництва у набутті досвіду та професійних навичок молодими спеціалістами.

Окремо було висвітлено питання ведення єдиної документації з наставництва.

Підводячи підсумки зустрічі, Тетяна ШУДРА зазначила, що на сьогодні наставництво ― один з найбільш ефективних методів навчання та підвищення кваліфікації, перевірених часом і відпрацьованих багатьма поколіннями.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді