Вчені із Європи та України ділилися досвідом лікування внутрішніх хвороб

17 жовтня 2013 року у Києві відбувся Західноєвропейський науковий симпозіум з міжнародною участю «Нові підходи до діагностики та лікування внутрішніх хвороб».

17 жовтня 2013 року у Києві відбувся Західноєвропейський науковий симпозіум з міжнародною участю «Нові підходи до діагностики та лікування внутрішніх хвороб».

Відкрив конференцію головний позаштатний терапевт МОЗ України професор Василь  НЕТЯЖЕНКО доповіддю «Основні принципи реалізації пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою в Україні», в якій було висвітлено стан реалізації проекту та підсумки діяльності кожного регіону України в цьому напрямку.

У своєму виступі Василь НЕТЯЖЕНКО подав невідкладні пропозиції для покращення реалізації пілотного проекту, зокрема обов’язковість вимірювання артеріального тиску усім пацієнтам, які приходять на консультацію в лікувальні заклади. 

Свою спеціалізовану доповідь Василь НЕТЯЖЕНКО присвятив тромболітичній терапії при невідкладних станах в кардіології та неврології, в якій висвітлив показники захворюваності на гострий інфаркт міокарда серед дорослого населення України, динаміку показників контролю артеріальної гіпертензії в міській популяції та кількість проведеної тромболізисної терапії при гострому інфаркті за останній період.

На конференції науковці також обговорили питання ведення пацієнтів з гіпертензивними кризами, особливостей перебігу кризів та методи їх лікування, надання медичної допомоги при гострому коронарному синдромі, профілактики тромбоемболії легеневої артерії, лікування пацієнтів при цукровому діабеті, надання медичної допомоги при гострому ішемічному інсульті та при геморагічному інсульті тощо.

Усі доповіді виявилися цікавими, науково обґрунтованими, а головне корисними для слухачів. Наприклад, професор Супарт АЛАЙН із Брюсселю (Бельгія), у своєму виступі «Повторювані випадки слабкості у пацієнта з цирозом печінки», докладно описав клінічний випадок пацієнта з цирозом печінки. Також назвав причини гіпоглікемії у дорослих без цукрового діабету, серед яких назвав вживання ліків, недоїдання, недостатність кортизолу, пухлини, спадкові порушення обміну речовин тощо.

 

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді