Українці витрачають на ліки 32 мільярди гривень щороку

В інтерв’ю «Українському тижню» він зазначив, що недофінансування залишається найбільшою проблемою галузі охорони здоров’я.

В інтерв’ю «Українському тижню» президент Всеукраїнської ради захисту прав та безпеки пацієнтів Віктор СЕРДЮК розповів про проблеми фінансування галузі охорони здоров’я.

Українці з власних грошей оплачують 90% витрат на ліки, розповів президент Всеукраїнської ради захисту прав та безпеки пацієнтів Віктор СЕРДЮК.

В інтерв’ю «Українському тижню» він зазначив, що недофінансування залишається найбільшою проблемою галузі охорони здоров’я.

«Нас уже привчили до того, що ми приходимо до лікарні не лише зі своїми медикаментами, а й із витратними матеріалами, бинтами, крапельницями тощо, бо заздалегідь знаємо, що коли не принесемо самі, то більше їх узяти немає звідки», — сказав пан СЕРДЮК, додавши, що більшість громадян незадоволені вартістю препаратів, їхньою недоступністю.

За його словами, щороку українці віддають за ліки 32 мільярди гривень зі своїх кишень.

«Тобто переважна частина наших співвітчизників просто не можуть лікуватися», — зазначив Віктор СЕРДЮК.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді