Доставка лікарських засобів поштою

Міністерство охорони здоров’я України затвердило склад робочої групи для вирішення питання щодо впровадження послуги з доставки лікарських засобів поштою.

Питання щодо можливості і доцільності впровадження послуги з доставки поштових відправлень із лікарськими засобами обговорюється вже тривалий час.

З метою опрацювання цього питання Міністерство охорони здоров’я України (МОЗ) затвердило склад робочої групи. Це регламентується наказом МОЗ «Про утворення робочої групи для опрацювання питання щодо запровадження послуги з доставки поштових відправлень з лікарськими засобами» від 27.11.2013 № 1017 (далі — наказ МОЗ № 1017).

До складу робочої групи увійшли 13 осіб, у тому числі фахівці профільного міністерства, Державної служби України з лікарських засобів, ДП «Державний експертний центр МОЗ України», Українського державного підприємства поштового зв’язку «Укрпошта», представники громадських організацій. Голова робочої групи — Олександр КАЧУР, перший заступник Міністра охорони здоров’я України.

Згідно з наказом МОЗ № 1017 перше засідання робочої групи мало відбутися до 1 грудня 2013 року, наступні засідання будуть проводитися в разі потреби. При цьому до участі в діяльності робочої групи в установленому порядку можуть залучатися фахівці й представники інших органів виконавчої влади, громадських організацій, незалежні експерти і т.д.

Нагадаємо, що відповідно до Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової, роздрібної торгівлі лікарськими засобами забороняється дистанційна (через інтернет) торгівля препаратами, а також їх продаж поштою і через будь-які установи, крім аптечних. Крім того, заборонено транспортування препаратів у поштових відправленнях.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді