Ситуація із захворюваністю на грип та інші ГРВІ в Україні за 25 листопада — 1 грудня 2013 року

Найвищий показник захворюваності зареєстровано в Київській, а найменший у Харківській областях.

За інформацією Центру грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій Державного закладу «Український центр з контролю та моніторингу захворювань Міністерства охорони здоров’я України» за 25 листопада — 1 грудня 2013 року показники захворюваності на грип та інші ГРВІ не перевищують епідемічні пороги в жодному регіоні України і знаходяться в межах від -10,9% в Хмельницькій до
-79,7 % в Івано-Франківській областях.

За звітний тиждень на грип та інші ГРВІ захворіло 184 860 осіб, серед них 131 744 (71,3 %) становлять діти віком до 17 років. Показник захворюваності на грип та інші ГРВІ (сумарно) серед населення України складає 40,7 на 10 тисяч.

Найвищий показник захворюваності на грип та інші ГРВІ зареєстровано в Київській — 64,7, а найменший у Харківській областях — 17,1 на 10 тисяч населення.

За звітний тиждень було госпіталізовано 7 087 осіб, серед них – 5 581 (78,8%) становили діти до 17 років. У порівнянні з минулим тижнем збільшився темп приросту захворюваності на грип та ГРВІ серед дорослих та дітей до 17 років і становить відповідно — 3,7% та 8,4%. Летальних випадків серед хворих на грип та  інших ГРВІ не зареєстровано.

В цілому, епідемічна ситуація щодо захворюваності на грип та інші ГРВІ в Україні відповідає середньорічному рівню для відповідної пори року.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді