У межах пілотного проекту до лікарів звернулося понад шість мільйонів гіпертоніків

Про це було зазначено під час брифінгу, присвяченому стану реалізації пілотного проекту щодо впровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою.

28 листопада 2013 року у Міністерстві охорони здоров’я України (МОЗ) відбувся брифінг, присвячений стану реалізації пілотного проекту щодо впровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою.

На разі в Україні зареєстровано 12 мільйонів осіб, хворих на артеріальну гіпертензію. З них, з початку року, пілотним проектом було охоплено 53,9%. Про це під час брифінгу повідомив головний позаштатний терапевт МОЗ України Василь НЕТЯЖЕНКО. За його словами, завдяки пілотному проекту МОЗ пацієнти можуть заощадити до 250 гривень на купівлю лікарських засобів від гіпертонії. Це стосується семи міжнародних непатентованих назв лікарських засобів: еналаприл, лізиноприл, бісопролол, метопролол, небіволол, амлодипін, ніфедипін та декількох комбінованих форм ліків.

Окрім цього, було зазначено, що із 250 мільйонів гривень, які були виділені з державного бюджету України на 2013 рік на реалізацію проекту, вже використано 88 968 490 гривень (54,57%). Найактивніше працюють із хворими Полтавська, Рівненська та Волинська області. Найнижчі показники використання коштів відзначено у Львівській, Дніпропетровській, Одеській, Донецькій областях, АР Крим, містах Київ і Севастополь.

Нагадаємо, що проект щодо компенсації громадянам частини вартості ліків від гіпертонії реалізовується з 1 червня 2012 року.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді