ВООЗ: у світі збільшилась кількість онкохворих

Кількість людей у світі, яким ставлять діагноз рак, перевищила 14 мільйонів на рік, — такі дані оприлюднила Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ).

Кількість людей у світі, яким ставлять діагноз рак, перевищила 14 мільйонів на рік, — такі дані оприлюднила Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ).

Дані за 2012 рік засвідчили помітне зростання онкохворих порівняно з 12,7 мільйонів випадків у 2008 році. Кількість смертей від раку також зросла із 7,6 до 8,2 мільйонів на рік.

Одним із чинників, які сприяють зростанню статистики захворювань на рак, є швидке наближення стилю життя в країнах, що розвиваються, до стилю життя в розвинутих країнах.

Поширення куріння, проблеми огрядності і довша тривалість життя також докладаються до росту статистики онкозахворювань.

Рак легень, який у більшості випадків виникає  через куріння, є найпоширенішим у світі типом онкологічних хвороб. На нього хворіють 1,8 мільйонів людей, або 13% від загальної кількості онкопацієнтів.

ВООЗ відзначає також «стрімке зростання» випадків раку грудей. Порівняно з 2008 роком, зросли і кількість нових захворювань, і смертність від цієї хвороби. Зараз це найпоширеніше захворювання серед жінок у 140 країнах світу.

«Рак грудей є також провідною причиною смертності від онкологічних хвороб у менш розвинутих країнах світу, — каже Дейвід ФОРМЕН з Міжнародної служби дослідження раку при ВООЗ. — Частково це викликане збільшенням випадків цієї хвороби, пов’язаним зі змінами в стилі життя, а частково — відставанням медицини в тих регіонах».

Всесвітня організація охорони здоров’я стверджує, що виникла «нагальна потреба» у кращих методах виявлення, діагностики і лікування раку грудей у країнах, які розвиваються.

ВООЗ також прогнозує, що до 2025 року кількість випадків раку у світі перевищить 19 мільйонів на рік.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді