Уряд прийняв рішення про держпідтримку забезпечення препаратами хворих на туберкульоз, гепатит та артрит

Кабінет Міністрів України прийняв розпорядження «Про перерозподіл видатків державного бюджету на централізовані заходи у розрізі адміністративно-територіальних одиниць».

11 грудня 2013 року Кабінет Міністрів України (Кабмін) на своєму засіданні прийняв розпорядження «Про перерозподіл видатків державного бюджету на централізовані заходи у розрізі адміністративно-територіальних одиниць». Проект документу було підготовлено Міністерством охорони здоров’я України (МОЗ).

Головна мета розпорядження — державна підтримка заходів щодо забезпечення імунобіологічними, протитуберкульозними препаратами хворих на туберкульоз; лікарськими засобами — хворих на вірусні гепатити В і С та дітей, хворих на резистентну форму ювенільного ревматоїдного артриту.

За результатами конкурсних торгів з централізованої закупівлі медикаментів, лікарських засобів, виробів медичного призначення тощо утворились залишки неосвоєних коштів, які МОЗ прийняло рішення спрямувати на додаткову закупівлю медикаментів: для лікування дітей, хворих на ювенільний ревматоїдний артрит (630,6 тисяч гривень) та для лікування хворих на вірусні гепатити В і С (у сумі 12 186,2 тисяч гривень). Також збільшено видатки на закупівлю протитуберкульозних препаратів у сумі 5217,6 тисяч гривень.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді