Міністерство охорони здоров’я України затвердило граничні рівні оптово-відпускних цін на препарати інсуліну

Міністерство охорони здоров’я України наголошує на необхідності подання документів на декларування зміни оптово-відпускних цін на препарати інсуліну.

З 1 березня 2014 року обіг препаратів інсуліну, зокрема їх закупівля за кошти місцевих бюджетів, здійснюватиметься після декларування зміни оптово-відпускної ціни. Про це повідомляє Департамент з питань якості медичної та фармацевтичної допомоги МОЗ з посиланням на постанову Кабінету Міністрів України «Про реалізацію пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на препарати інсуліну» від 14.08.2013 № 732. Ціна не може перевищувати граничний рівень оптово-відпускних цін на такі препарати.

30 січня 2014 року оприлюднено наказ Міністерства охорони здоров’я України від 30.01.2014 № 89, яким затверджені граничні рівні оптово-відпускних цін на препарати інсуліну. Міністерство охорони здоров’я України наголошує на необхідності подання документів на декларування зміни оптово-відпускних цін на препарати інсуліну.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України «Питання декларування зміни оптово-відпускних цін на лікарські засоби і вироби медичного призначення, які закуповуються за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів» від 13.08.2012 № 794 для декларування зміни оптово-відпускної ціни на лікарський засіб власник реєстраційного посвідчення на лікарський засіб або уповноважена ним особа подає до МОЗ такі документи:

1) заяву про декларування зміни оптово-відпускної ціни на лікарський засіб за формою, затвердженою наказом
МОЗ від 07.09.2012 № 705;

2) копію виданого МОЗ реєстраційного посвідчення на лікарський засіб;

3) довіреність (з перекладом на українську мову) або її копія, засвідчена в установленому законодавством порядку щодо повноважень заявника декларувати зміни оптово-відпускних цін на лікарський засіб видана власником реєстраційного посвідчення на лікарський засіб.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді