Нове у законодавстві: скорочено кількість документів для отримання державної допомоги при народженні дитини

Відтепер, допомога при народженні дитини за Законом № 644-VII надається одному з батьків дитини (опікуну), який постійно проживає з дитиною.

Сьогодні, 3 лютого 2014 року набрав чинності Закон України від 10.10.2013
№ 644-VII, який вносить зміни до деяких законів України щодо скорочення кількості документів для отримання державної допомоги при народженні дитини (далі — Закон № 644-VII).

Зокрема, внесено зміни до Закону України «Про державну допомогу сім’ям з дітьми». Відтепер, допомога при народженні дитини за Законом № 644-VII надається одному з батьків дитини (опікуну), який постійно проживає з дитиною. Окрім цього змінено умови призначення допомоги при народженні дитини. Зокрема,  відтепер для призначення допомоги при народженні дитини до органу праці та соціального захисту населення за умови пред’явлення паспорта або іншого документа, що посвідчує особу, та свідоцтва про народження дитини подається заява одного з батьків (опікуна), з яким постійно проживає дитина.

Також Закон № 644-VII вносить зміни до Закону України «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні». Згідно зі змінами, реєстрація місця проживання новонародженої дитини здійснюється також на підставі направлених органами соціального захисту населення даних, що зазначив законний представник, з яким постійно проживає дитина, у заяві про призначення допомоги при народженні дитини. 

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8656

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді