Лікарні Києва готові до прийому постраждалих та повністю забезпечені персоналом і ліками

Фахівці Міністерства охорони здоров’я України (МОЗ) відвідали столичні лікарні, де наразі перебувають постраждалі під час сутичок в центрі Києва.

Фахівці Міністерства охорони здоров’я України (МОЗ) відвідали столичні лікарні, де наразі перебувають постраждалі під час сутичок в центрі Києва.

Під час візиту до київських лікарень – МКЛ №2, 6, 9, 12, 17, 18, лікарні швидкої медичної допомоги, Олександрівської лікарні, Київського міського центру мікрохірургії ока – посадовці поспілкувалися із лікарями та пацієнтами, перевірили наявність ліків, засобів медичного призначення та фактичну кількість вільних місць у відділеннях лікувальних закладів.

За словами директора Департаменту реформ та медичної допомоги МОЗ Миколи ХОБЗЕЯ, усі відділення медичних закладів, які відвідали фахівці, повністю забезпечені необхідними лікарськими засобами та засобами медичного призначення, достатньо перев’язувальних матеріалів та вільних ліжок.

«Ми особисто переконалися, що в лікарнях Києва достатньо вільних місць для стаціонарного лікування пацієнтів ― їх понад тисячу. Ця кількість дозволяє впоратися із ситуацією, що склалася внаслідок сутичок в центрі Києва», ― запевнив Микола ХОБЗЕЙ. Під час спілкування із лікарями урядовці переконались, що медики в змозі на високому професійному рівні надати допомогу усім, хто її потребує.

Микола ХОБЗЕЙ нагадав, що в МОЗ створено оперативний штаб під керівництвом Міністра охорони здоров’я України, який в цілодобовому режимі здійснює координацію і взаємодію усіх медичних служб, лікувальних закладів та медичних працівників щодо безперебійного забезпечення медичною допомогою усіх, хто її потребує.

Він також поінформував, що додатково 145 вільних місць розгорнуто в спеціалізованих установах Національної академії медичних наук України: Науково-дослідному інституті травматології і ортопедії, Національному інституті серцево-судинної хірургії ім. М. М. Амосова, Національному інституті хірургії та трансплантології ім. О. О. Шалімова, Інституті нейрохірургії ім. акад. А. П. Рамоданова.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді