Держлікслужба пропонує дозволити вільно допускати на ринок України лікарські засоби, які вже зареєстровані в Європейському Союзі

Представники Держлікслужби переконані, що лікарські засоби, які вже пройшли процедуру реєстрації в Європейському Союзі, не повинні проходити повторні процедури експертиз та випробувань в ДП «Державний експертний центр Міністерства охорони здоров’я Україні.

Державна служба України з лікарських засобів (Держлікслужба) пропонує дозволити вільно допускати на ринок України лікарські засоби, які вже зареєстровані в Європейському Союзі, а саме Європейським агентством з лікарських засобів (ЄМА). Про це заявлено на офіційному сайті відомства.

Представники Держлікслужби переконані, що лікарські засоби, які вже пройшли процедуру реєстрації в Європейському Союзі, не повинні проходити повторні процедури експертиз та випробувань в ДП «Державний експертний центр Міністерства охорони здоров’я України».

Також, Держлікслужбою був розроблений відповідний проект постанови Кабінету Міністрів України (КМУ) «Про внесення змін до пункту 2 Порядку державної реєстрації (перереєстрації) лікарських засобів».

Згідно проекту, в разі, якщо лікарський засіб вже зареєстрований ЄМА, державну реєстрацію (перереєстрацію) такого лікарського засобу здійснює МОЗ на підставі поданої заявником заяви про державну реєстрацію лікарського засобу без проведення експертизи реєстраційних матеріалів (реєстраційного досьє) та контролю його якості Державним підприємством «Державний експертний центр Міністерства охорони здоров’я України».

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді