Нове в законодавстві: організація лікувального харчування у закладі охорони здоров’я

Експерт журналу коментує нещодавно затверджений наказ Міністерства охорони здоров’я України «Про удосконалення організації лікувального харчування у лікувально-профілактичних закладах» від 23.04.1985 № 540.

Світ побачив березневий (№ 03/2014) номер журналу «Довідник головної медичної сестри». Головна тема цього номеру — «Організація лікувального харчування у закладі охорони здоров’я та участь у цьому медсестринського персоналу».  Організації лікувального харчування в закладах охорони здоров’я приділяють не меншу увагу, ніж організації лікувально-профілактичної роботи. Експерт журналу коментує нещодавно затверджений наказ Міністерства охорони здоров’я України «Про удосконалення організації лікувального харчування у лікувально-профілактичних закладах» від 23.04.1985 № 540. У статті наведено норми харчування на одного хворого на день відповідно до відділення.

Також у номері:

  • Впровадження оптимальних схем ротації дезінфікуючих засобів
  • Роль головної медичної сестри в роботі комісії з інфекційного контролю
  • Критерії оцінювання якості роботи медичних сестер
  • Працевлаштування, оплата праці та атестація на посадах лаборантів бюро судово-медичної експертизи

Перелік зразків документів та довідкових матеріалів, наведених у журналі

Норми харчування на одного хворого на день у загальних відділеннях (терапевтичні, хірургічні відділення)

Норми харчування на одного хворого на день у дитячих лікарнях та відділеннях (кількість продуктів, г/нетто)

Норми харчування на одну вагітну жінку на день для пологових відділень

Норми харчування на одну породіллю на день для пологових відділень

Норми харчування на одного хворого на день для онкологічної лікарні (відділення)

Норми харчування на одного хворого на день для гастроентерологічного відділення

Профілактичні заходи щодо протидії поширенню внутрішньолікарняних інфекцій

Орієнтовний перелік епідемічно значимих об’єктів, що підлягають санітарно-бактеріологічному контролю в акушерських стаціонарах

Перелік епідемічно значимих об’єктів з визначенням кратності проведення досліджень

План-графік проведення теоретичної та практичної підготовки середнього медичного персоналу до роботи з особливо небезпечними інфекціями

Покроковий алгоритм організації інфекційного контролю у закладі охорони здоров’я

План роботи комісії з інфекційного контролю

Приклад критеріїв оцінювання якості роботи середніх медичних працівників різної спеціалізації

Пам’ятка щодо оцінювання якості роботи медичних сестер

Основні критерії оцінювання якості роботи середнього медичного персоналу

Загальна класифікація лікарських засобів

Пам’ятка щодо зберігання лікарських засобів, чутливих до зовнішніх чинників (вимоги до приміщень)

Пам’ятка щодо зберігання вогненебезпечних та вибухонебезпечних лікарських засобів (вимоги до приміщень)

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді