У Держпідприємництві були розглянуті питання порушення ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів

Рішення про анулювання ліцензії набуває чинності за 30 днів від дня його прийняття. Якщо, на Вашу думку, анулювання ліцензії безпідставне, Ви можете оскаржити рішення про анулювання ліцензії, подавши скаргу до експертно-апеляційної ради.

6 березня у Державній службі України з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва (Держпідприємництві)  відбулося засідання експертно-апеляційної ради, під час якого було розглянуто 11 скарг підприємців, 44 % з яких задоволено. Порушення ліцензійних умов, розглянуті на засіданні, найчастіше стосувалися аптечної та транспортної сфер.

Окрему увагу було приділено порушенням суб’єктами господарювання вимог Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової, роздрібної торгівлі лікарськими засобами, затверджених наказом МОЗ від 31.10.2011 № 723.

Рішення ради щодо позбавлення ліцензій здебільшого стосуються:

  • недотримання правил в укладанні договорів;
  • відсутності офіційного працевлаштування найманих працівників;
  • порушення умов зберігання ліків та розміщення аптек;
  • торгівлі рецептурними медпрепаратами без рецептів;
  • а також, що не менш важливо, продажу заборонених лікарських засобів. 

У Держпідприємництва вкотре наголосили: рішення про анулювання ліцензії набуває чинності за 30 днів від дня його прийняття. Якщо, на Вашу думку, анулювання ліцензії безпідставне, Ви можете оскаржити рішення про анулювання ліцензії, подавши скаргу до експертно-апеляційної ради при Держпідприємництві. Дія рішення органу ліцензування зупиняється доти, доки Держпідприємництво не прийме відповідне рішення. Натомість у разі оскарження рішення про анулювання ліцензії в судовому порядку, це рішення все одно набере чинності.

Позитивне рішення на користь суб’єкта господарювання  — подавача скарги означає, що орган ліцензування зобов’язаний скасувати свій наказ про анулювання ліцензії. У разі негативного рішення на період до розгляду скарги на засіданні ЕАР та прийняття відповідного рішення Держпідприємництва дія рішення про анулювання ліцензії фактично зупиняється.

 

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді