«Ми будемо відстоювати інтереси медиків та медичної галузі в цілому», — Олег МУСІЙ

Міністр охорони здоров’я України Олег МУСІЙ розповів про скорочення державного бюджету в галузі охорони здоров’я.

Наразі у Міністерстві охорони здоров’я України планується скорочення витрат державного бюджету та перегляд низки програм у галузі охорони здоров’я. Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров’я України.

За словами Міністра охорони здоров’я України Олега МУСІЯ, зміни стосуватимуться тих програм, які пов’язані із здоров’ям лише опосередковано. Зокрема йдеться про будівництво, капітальні вкладення, ремонт, розбудова нових клінік, а також купівлю дороговартісної медичної апаратури. Також, буде переглянуто питання щодо закупівлі автомобілів екстреної медичної допомоги.

На питання щодо можливого скасування додаткових виплат медпрацівникам системи екстреної медичної допомоги, а також надбавок за обсяг та якість виконаної роботи медичним працівникам, які надають первинну медичну допомогу, Олег МУСІЙ відповів, що під час розгляду цього питання на засіданні Уряду він має намір відстояти збереження цих надбавок. «Всі ж розуміють, якій насправді рівень оплати праці в медицині — чи не найнижчий серед усіх галузей. Тому жертвувати медициною, думаю, — не дуже правильна ідея. Ми маємо відстоювати інтереси наших лікарів і медичної галузі в цілому», — підкреслив керівник МОЗ.

Говорячи про найближчі плани у своїй діяльності на міністерській посаді, Олег МУСІЙ наголосив, що зараз проводяться організаційні заходи для підготовки впровадження в Україні нової системи охорони здоров’я. Йде формування нового керівництва Міністерства – призначення нових заступників міністра, керівників служб, скорочення апарату від 10 до 20 відсотків, відносно чого прийнято рішення Уряду.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді