Олег МУСІЙ: Міністерство охорони здоров’я України чекає «демонополізація»

Однією з найважливіших змін, що відбудуться у системі охорони здоров’я України, буде «демонополізація» Міністерства охорони здоров’я України.

4 березня 2014 року у Міністерстві охорони здоров’я України (МОЗ)відбулась нарада під головуванням Міністра охорони здоров’я України Олега МУСІЯ щодо надання медичної, психологічної та соціальної реабілітації постраждалим і учасникам масових акцій громадського протесту та членам їх сімей.

Під час наради Міністр поінформував про зміни, яких очікують у системі охорони здоров’я. Однією з найважливіших Олег Мусій назвав «демонополізацію» Міністерства охорони здоров’я України.

Крім того, Міністр повідомив, що планує найближчим часом виступити на Майдані та прозвітувати про свою діяльність на посаді.

Також на нараді виступив заступник керівника медичної служби Штабу національного супротиву Андрій ГУК.  Він поінформував про основні процеси, які наразі відбуваються у Медичній службі Майдану.  «Зараз проводиться повна інвентаризація ліків та медичного обладнання, — розповів Андрій ГУК. — Фахові фармацевти на волонтерських засадах займаються сортуванням ліків, враховуючи вимоги щодо умов зберігання тощо. Також інвентаризації підлягає усе медичне обладнання».

За словами Андрія ГУКА, після завершення інвентаризації, планується, що обладнання та медикаменти будуть передані у заклади охорони здоров’я, які їх потребуватимуть. У першу чергу їх передадуть до лікарень, в яких надавалась допомога постраждалим.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді