Проблеми та перспективи переробки донорської плазми в Україні

За останні 15 років відбулось радикальне скорочення виробничих потужностей закладів служби крові. Припинили виробництво препаратів крові столичний регіон, Черкаська обласна станція переливання крові. Виведені з експлуатації потужні виробництва Донецької та Луганської областей. Тому в МОЗ відбувся круглий стіл «Проблеми та перспективи переробки донорської плазми в Україні»

За останні 15 років відбулось радикальне скорочення виробничих потужностей закладів служби крові. Припинили виробництво препаратів крові столичний регіон, Черкаська обласна станція переливання крові, на межі зупинки ще з десяток станцій. Виведені з експлуатації потужні виробництва Донецької та Луганської областей.

Тому в Міністерстві охорони здоров’я відбувся круглий стіл «Проблеми та перспективи переробки донорської плазми в Україні» за участю представників Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я, фахівців МОЗ України, головних лікарів закладів переливання крові, науковців, громадськості.

Зараз неможливо у короткий термін створити національне підприємство з виробництва препаратів крові. Тому учасники зустрічі постановили, що необхідно шукати шляхи вирішення питання переробки донорської плазми на препарати, в першу чергу розчину альбуміну донорського, за допомогою виробництв в наявних установах служби крові.

Також на засіданні обговорили належне фінансування установ служби крові і ступінь подальшої участі держави в належній організації переробки донорської плазми на препарати.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді