Як допомогти медичним працівникам пережити посттравматичний стрес?

Шановні читачі, вийшов друком квітневий (№ 04/2014) номер журналу «Довідник головної медичної сестри», головна тема якого — «Як допомогти медичним працівникам пережити посттравматичний стрес?».

Шановні читачі, вийшов друком квітневий (№ 04/2014) номер журналу «Довідник головної медичної сестри», головна тема якого — «Як допомогти медичним працівникам пережити посттравматичний стрес?». Стаття розроблена професійним психотерапевтом задля контролю за емоційним станом підлеглих медичних працівників, які стали свідками останніх трагічних подій в Україні та попри все були змушені зберігати професійну витримку та спокій при виконанні посадових обов’язків.

У статті «Задоволення потреби пацієнта в нормальному диханні» ви знайдете рекомендації щодо оцінювання темпу та глибини дихання пацієнта та організації оксигенотерапії у закладі охорони здоров’я, а також необхідні стандарти.

Матеріал «Методи заохочення медичних працівників до самоосвіти» допоможе підвищити грамотність з питань менеджменту та управління персоналом. Окрім цього у статті наведено практичні поради щодо підвищення якості та ефективності роботи персоналу без фінансових заохочень.

Стаття «Використання лікарських речовин у роботі фельдшерів та медичних сестер» містить правила зберігання ліків у пункті поповнення медикаментами, в тому числі характеристики температурних зон зберігання, вимоги до дозування лікарських засобів (найвищі разові та добові дози медикаментів). Також наведено характеристики основних антидотів та фармакологічних антагоністів. У пригоді стануть і покрокові алгоритми підготовки ампул (флаконів) та набирання ліків у шприц.

Із повним змістом квітневого (№ 04/2014) номеру журналу «Довідник головної медичної сестри» ви можете ознайомитись тут.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді