Верховна рада ухвалила Закон «Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні»

Зокрема пропонується введення ПДВ у розмірі 7 % на операції з постачання імпортованих лікарських засобів та виробів медичного призначення.

Зокрема Законом «Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні» пропонується запровадити оподаткування податком на додану вартість (ПДВ) за ставкою 7% операцій з першого постачання лікарських засобів та виробів медичного призначення (перший імпорт та перше постачання вітчизняним виробником).

Головна мета прийняття цієї норми — створення рівних умов для вітчизняних виробників та виробників імпортованих лікарських засобів та виробів медичного призначення за рахунок отримання останніми відшкодування ПДВ при експорті продукції в Україну. Наразі всі витрати вітчизняних виробників, що містять ПДВ, збільшували собівартість та відповідно ціни на продукцію.

Питання запровадження ПДВ на операції з постачання лікарських засобів та виробів медичного призначення у розмірі 7% неодноразово обговорювалося із представниками фармацевтичної галузі у 2013 році.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді