Які зміни планують внести до календаря профілактичних щеплень в Україні?

Одним з головних нововведень, що запропоновані проектом, стала зміна термінів введення вакцини проти кашлюку, дифтерії, правцю і поліомієліту.

На громадське обговорення було винесено проект наказу Міністерства охорони здоров’я України «Про затвердження календаря профілактичних щеплень в Україні» (далі — проект). Проект на меті затвердження календаря профілактичних щеплень в Україні та спрямований на забезпечення епідемічного благополуччя населення України та попередження інфекцій, керованих засобами специфічної профілактики.

Одним з головних нововведень, що запропоновані проектом, стала зміна термінів введення вакцини проти кашлюку, дифтерії, правцю і поліомієліту. Відповідно до діючого календаря, щеплення проводяться дітям в три, чотири і п’ять місяців. За новою редакцією їх проводитимуть у два, чотири і шість місяців. Такі зміни вносяться для того, щоб приблизити календар до європейських стандартів.

Ще одна зміна — вилучення з переліку щеплень вакцини проти дифтерії, яке проводиться у 23 роки, оскільки на сьогодні це щеплення не актуальне ні в одній з європейських країн, а також скасована вакцинація проти дифтерії та правцю, яке проводиться у 18 років (залишається в 14 років і через кожні 10 років дорослим).

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді