Руслан САЛЮТІН: педіатрична служба не буде знищена

Під час телефонній лінії газети «Урядовий кур’єр» Перший заступник Міністра охорони здоров’я України Руслан САЛЮТІН відповів на запитання читачів. Зокрема мова йшла про педіатричну службу та скорочення виплат на державні цільові програми та надбавки для лікарів.

Перший заступник Міністра охорони здоров’я України Руслан САЛЮТІН взяв участь у прямій телефонній лінії газети «Урядовий кур’єр», під час якої відповів на запитання читачів.

Відповідаючи на запитання щодо діяльності педіатричної служби, Перший заступник Міністра сказав, що ніхто не має на меті її знищити: «По-перше, діти мають свої анатомо-фізіологічні особливості. Окрім того, ціла низка так званих «дитячих хвороб», якими повинні займатися саме педіатри. Тож на вторинному та третинному рівні педіатрична допомога залишиться у достатній кількості. Крім того, планується сформувати мобільні педіатричні бригади для сільської місцевості, які проводитимуть огляди, призначатимуть лікування тощо. У перспективі педіатрична та терапевтична допомога увійде до функціональних обов’язків сімейного лікаря».

На запитання щодо скорочення виплат на державні цільові програми та надбавки для лікарів, Руслан САЛЮТІН відповів: «З програм, які мають на меті забезпечити наших громадян якісними ліками, зокрема для лікування діабету, ВІЛ/СНІДу, гепатиту жодної копійки не було знято. Щодо зменшення надбавок лікарям первинної медичної допомоги — то ці надбавки ми відстояли. Також мають залишитись виплати випускникам медичних вишів, які їдуть працювати в сільську місцевість».

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді