Пенсійний фонд України роз’яснив, чи отримуватиме пенсію за вислугу років медичний працівник, який в період отримання пенсій працюватиме лікарем на 0,25 ставки

Отримувати пенсію за вислугу років та одночасно працювати на посаді лікаря в медичному закладі особа не має права.

На запитання «Я отримую пенсію за вислугу років як медичний працівник. Чи можу я в період отримання пенсії за вислугу років працювати лікарем на 0,25 ставки?» Пенсійний фонд України зауважив таке.

Умовою для призначення пенсії за вислугу років є наявність спеціального стажу роботи на посадах та в закладах не менше 25 років. Перелік таких посад і закладів затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 04.11.1993 № 909 (до якої були внесені зміни постановою Кабінету Міністрів України від 26.09.2002 № 1436).

Крім того, згідно із статтею 7 Закону України «Про пенсійне забезпечення», пенсії за вислугу років призначаються при залишенні роботи, яка дає право на цю пенсію.

Отже, отримувати пенсію за вислугу років та одночасно працювати на посаді лікаря в медичному закладі особа не має права.

Водночас, працівник має право призупинити виплату пенсії у зв’язку з працевлаштуванням за спеціальністю. Для цього особі слід надати відповідну заяву та витяг з трудової книжки про зарахування на посаду до управління Пенсійного фонду України.

Надалі, у разі звільнення, виплата пенсії буде поновлена з дня наступного за днем звільнення з роботи за спеціальністю. Для цього особа має звернутися до того ж управління Пенсійного фонду України з трудовою книжкою.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді