Сьогодні — Всесвітній день боротьби проти малярії

Санітарно-епідеміологічна служба України радить кожному, хто збирається їхати до країн, де поширена малярія, заздалегідь розпочинати курс прийому профілактичних протималярійних препаратів за схемою, призначеною лікарем.

Всесвітній день боротьби проти малярії відзначається щорічно 25 квітня. Подія була заснована Всесвітньою організацією охорони здоров’я (ВООЗ) у 2007 році. Головна мета цього дня — пропаганда глобальних зусиль щодо забезпечення ефективної боротьби проти малярії.

Малярія — інфекційне захворювання, що викликається протозойними паразитами роду плазмодіїв та передається людині при укусах малярійних комарів. Хвороба найбільш поширена в країнах з тропічним кліматом та незважаючи на це,  в Україні щороку реєструються завізні випадки малярії. Тому варто пам’ятати, що організації, які відправляють туристів та співробітників в ендемічні з малярії країни, повинні інформувати про епідемічну ситуацію в країні виїзду та можливий ризик зараження малярією.

Санітарно-епідеміологічна служба України радить кожному, хто збирається їхати до країн, де поширена малярія, заздалегідь розпочинати курс прийому профілактичних протималярійних препаратів за схемою, призначеною лікарем. За умови регулярного прийому препаратів можна значно знизити ризик захворювання тяжкими формами малярії, попередити ускладнення хвороби.

Протягом 3-х років після повернення з ендемічних країн додому при будь-якому захворюванні нагадуйте лікарю, який Вас лікує, про Ваше перебування у тропіках, незалежно від попередніх показників дослідження крові на малярію.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді