МОЗ планує закупити лікарські засоби на суму 2,2 мільярди гривень та перевірити аптеки, що функціонують у закладах охорони здоров’я

За словами Прем’єр-міністра України Арсенія ЯЦЕНЮКА, цього року процедура проведення тендерів має бути абсолютно прозорою, з конкуренцією за найбільш низькі ціни на лікарські засоби та вироби медичного призначення.

Міністерство охорони здоров’я України проведе декілька тендерів щодо закупівлі лікарських засобів та виробів медичного призначення на суму 2,2 мільярди гривень. Про це зазначив Прем’єр-міністр України Арсеній ЯЦЕНЮК під час відкриття засідання уряду.

За словами Прем’єр-міністра України, цього року процедура проведення тендерів має бути абсолютно прозорою, з конкуренцією за найбільш низькі ціни на лікарські засоби та вироби медичного призначення.  Також Арсеній ЯЦЕНЮК зазначив, що в минулому році тільки 5 компаній отримали майже 80% від загальної суми тендеру, що також складала 2,2 мільярди гривень.

Арсеній ЯЦЕНЮК також доручив Міністерству охорони здоров’я України (МОЗ) перевірити заклади охорони здоров’я щодо функціонування в них аптек і формування цін на ліки. «Я просив би вас провести детальну перевірку всіх лікарень, всіх медичних установ щодо того, на якій підставі в цих лікувальних установах знаходяться аптеки, хто є власниками цих аптек ... і яким чином формується ціна», — зазначив Прем’єр-міністр України.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді