Україна взяла участь в засіданні комітету PIC/S

15–16 травня 2014 року у Римі (Італія) проходило засідання виконавчого комітету Системи співробітництва фармацевтичних інспекцій (Pharmaceutical InspectionCooperation Scheme – PIC/S).

15–16 травня 2014 року у Римі (Італія) проходило засідання виконавчого комітету Системи співробітництва фармацевтичних інспекцій (Pharmaceutical InspectionCooperation Scheme – PIC/S). У засіданні взяла участь українська делегація, як представляли заступник начальника Управління ліцензування та сертифікації виробництва – начальник відділу ліцензування виробництва та контролю за дотриманням ліцензійних умов Державної служби України з лікарських засобів Наталя ЛИТВИНЕНКО та директор Державного навчального центру  Належної Bиробничої /Дистриб'ютерської  Практики  (далі — GMP / GDP Центр) — Денис ГУРАК.

Одним із важливих рішень, прийнятих на засіданні виконавчого комітету PIC/S, був вступ Японії та Південної Кореї до Системи співробітництва фармацевтичних інспекцій з 1 липня 2014р.

У межах засідання виконавчого комітету Україна приєдналася до робочої групи зі створення академії у межах PIC/S. Ідею створення академії вперше було озвучено під час ювілейного сорокового семінару PIC/S у травні 2011 року. Тоді було запропоновано створити професійну Академію для інспекторів, в якій викладатимуться курси різної складності від базових до високоспеціалізованих.

Для успішного втілення цього проекту було створено робочу групу, до якої і долучились представники Державної служби України з лікарських засобів.

Проект створення PIC/S Академії передбачає організацію відповідного онлайн ресурсу та використання його в якості доступної платформи з електронного навчання. Цей онлайн ресурс представлятиме собою навчальну структуру PIC/S з гармонізації та стандартизації GMP навчання на міжнародному рівні через акредитовану та формально визнану прогресивну кваліфікаційну систему, включно з можливістю обов`язкових базових тренінгів. Окрім власних навчальних матеріалів PIC/S, планується, що даний ресурс також буде розміщувати освітні курси таких партнерських організацій як ВООЗ, ISPE, PDA та IFPMA.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді